Kolačići na web stranici

Ova web stranica koristi kolačiće za upravljanje odabirom jezika, navigacijom i drugim funkcijama te dijeli informacije s trećem stranama čije aplikacije koristi, no ne dijeli vaše osobne informacije s autorima kolačića trećih strana niti direktno koristi kolačiće trećih strana.
Uputno je, ako se do sada niste upoznali s tim pojmom, pročitati nekoliko osnovnih informacije o vrsti kolačića, njihovoj svrsi i mogućnostima brisanja npr. na stranicama EU.

Kako na našim stranicama nema registracije korisnika, koriste se samo anonimni podaci za sesije posjeta – sesije su anonimne i bilježe se samo kao anonimni identifikacijski (ID) broj korisnika, te se brišu odmah nakon što napustite naše web stranice ili zatvorite preglednik. Naziv kolačića sesije slučajno je generiran. Kad (neprijavljeni) korisnik napusti web stranice i zatvori web preglednik ili je neaktivan tijekom 60 minuta privremeno pohranjena sesija se briše.

Za praćenje posjećenosti koristimo uobičajeni statistički softver koji nam omogućuje utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica:

  • Google Analitika (Google Analytics) bilježi djelomičnu IP adresu korisnika i služi nam za analizu statističkih pokazatelja posjećenosti web stranice. Ovi kolačići ne sadrže osobne podatke, ne identificiraju korisnika imenom i prezimenom, niti su povezani s drugim informacijama o korisniku. Ako korisnik nema Google korisnički račun, Google sve podatke o korisniku sprema putem jedinstvenih identifikatora povezanih s web preglednikom, aplikacijom ili uređajem kojeg korisnik upotrebljava. Ako korisnik ima svoj Google korisnički račun i prijavljen je u njega, podaci se pohranjuju u korisnički račun i tretiraju kao osobni podaci. Više informacija možete potražiti i u Priručniku za privatnost Google-ovih proizvoda i usluga.

Kako podesiti postavke kolačića?

Uređivanjem postavki kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Upravljanje i podešavanje postavki kolačića, može se unaprijed postaviti u Vašem internetskome pregledniku.
Za informacije o postavkama kolačića, kliknite na ime internetskog preglednika koji koristite. Neke postavke mogu ovisiti i o uređaju kojim pristupate internetu (stolno računalo, tablet ili mobitel) i nisu sve dostupne na hrvatskome jeziku:

Vaše podatke koristimo kako bismo vam pružili što kvalitetnije iskustvo prilikom korištenja ovih web stranica i naših usluga. Prikupljeni podaci koriste se za pohranu odabira jezika, navigaciju i prikupljanje anonimnih statističkih podataka s ciljem poboljšanje usluga koje web stranica pruža. S obzirom na to da na ovoj web stranici nema registracije korisnika, ona ne prikuplja nikakve osobne podatke korisnika već samo anonimne podatke potrebne za sesije posjeta i podatke za kolačiće trećih strana.

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, smatra se da ste nam te podatke dostavili po vlastitoj odluci, a te podatke koristimo isključivo u svrhu i u obimu potrebnom radi ispunjenja vaših zahtjeva, kako bismo Vam uputili traženi odgovor ili pružili odgovarajuću uslugu.