Zidna napa Snack

    UPIT ZA PROIZVOD

    Vaš upit

    Odaberite o čemu se želite informirati


    Molimo označite tree.

    Upišite rezultat 29 − 23 =


    1000/1200/1400/1600/1800/2000/2200/2400/2600/2800/3000 mm
    Sa LED osvetljenjem, po izboru ugrađen ili vanjski motor, na upit sa potenciometrom, regulatorom brzine ili inverterom. INOX.
    Svak napa ima filter na labirint (na upit protupožarne).
    Široki asortiman cijevi raznih dužina i promjera, koljena od 45 stupnjeva ili 90 stupnjeva spojeva, redukcija i ostalog.

    Čemu služi kuhinjska napa?
    Napa je temeljni dio opreme u kuhinji jer vam omogućuje uklanjanje mirisa kuhanih jela i čini zrak u radnom okruženju manje nezdravim. Nezamjenjiv je element za rješavanje problema s proizvodnjom dima i para, i drugih potencijalno štetnih plinova i čestica iz zraka jamčeći stalnu izmjenu zraka usisavanjem mirisa i čestica u zraku koji nastaju kuhanjem hrane.
    Kemijski procesi koji se odvijaju tijekom kuhanja, naime, oslobađaju čestice tekućine jedva primjetnih dimenzija u zrak. Teže čestice se u kratkom vremenu talože na podove i površine, dok lakše lebde u zraku. Tako nastali talog stvorit će masnu patinu na površinama i neugodan miris u zraku. S odgovarajućim sustavom ventilacije ovaj se problem može riješiti, nape također oslobađaju kuhinju od količine topline koja se širi u kuhinji konvekcijom ili zračenjem i koja može uzrokovati vlažnu okolinu punu plijesni. Ukratko, zahvaljujući pravoj napi radna okolina ostaje u optimalnim sanitarnim uvjetima za osoblje koje tamo radi.

    Usis:
    Profesionalne kuhinjske nape moraju udovoljavati preciznim zakonskim propisima koji nameću određene radne zahtjeve i visoke performanse. Zapravo, napa koja je neučinkovita ili nepravilno dimenzionirana za veličinu kuhinje u kojoj je postavljena može uzrokovati stvaranje i stagnaciju velike količine vodene pare i dima. Industrijske nape obično se ugrađuju oko 2 metra iznad tla i moraju stršati oko 20/25 cm u odnosu na vanjski rub opreme koja se nalazi u prostoru ispod. Kod odabir profesionalne potrebno je uzeti u obzir dva bitna parametra: prvo je kapacitet u m3 usisa zraka u prostoru a drugo snaga toplinskog učinka svih uređaja koje napa pokriva. Neophodno je da se nape i dodaci redovito održavaju. Nataložene masnoće zapravo mogu stvoriti okruženje koje nije prikladno za kuhanje i može doći do požara.

    Vrste kuhinjskih napa:

    Zidne nape
    Zidne nape su uređaji koji su smješteni na zidu kuhinje iznad elemenata za kuhanje. Zidne nape postoje u dvije varijante: ukošene ili ravne.
    Zidne nape obično se postavljaju u kuhinje gdje je akumulacija dima niska i gdje se stvaraju pare, kao što je, na primjer, kod profesionalne opreme kao što su friteze i ploče za prženje. Također su prikladni za upotrebu u kuhinjama gdje elementi za kuhanje zahtijevaju malo usisne snage, kao što su plinske, indukcijske, staklokeramičke ploče ili kuhala za tjesteninu.
    Umjesto toga, govorimo o zidnoj napi ravnog oblika. Ovaj tip elementa koristi se u vrlo velikim kuhinjama ili u okruženjima s otvorenom kuhinjom (show kitchen) jer se radi o napi koja je vrlo estetski dopadljiva, a uz to i laka za čišćenje.

    Centralne nape
    Ova vrsta nape nalazi dovoljno prostora u profesionalnim kuhinjama koje karakteriziraju veliki površine te kuharske i radne površine smještene u sredini prostorije. Središnja napa omogućuje bolje odvođenje dima i para, posebno ako se kombinira s vanjskim ventilatorima koji osnažuju isis.

    Kondenzacijske nape bez dimnjaka
    U slučajevima kada nije moguće ugraditi dimnjak ili gdje se dimovi od kuhanja ne mogu odvoditi van, mogu se ugraditi kondenzacijske nape.
    Riječ je o uređajima koje karakterizira smanjena potrošnja u odnosu na tradicionalne usisne sustave i smanjena emisija zagađujućih tvari.
    Kondenzacijske nape koriste sustav koji se temelji na “transformaciji” para od kuhanja. Zapravo, podrobnije se usisavaju napom preko usisnog motora i prenose se unutar kondenzacijske kutije. Pare su tako smanjene zahvaljujući nebuliziranoj vodi koja pročišćava pare od nečistih plinova, koji se ispuštaju kroz sam izlaz vode.